Історія макаронів
Історія макаронів
Історія свідчить, що макаронів, незважаючи на неймовірну популярність у французів, був вперше створений приблизно в 1533 році в Італії шеф-кухарем Катерини Медичі, слывшей великий сластьона. Пізніше, ставши дружиною французького короля, вона перевезла свою маленьку «італійську» слабкість у Францію.
Незалежно від того, хто першим винайшов ці печива, у Франції вони почали поширюватися до кінця 18 століття завдяки двом бенедиктинським монахиням, які пекли і продавали їх виключно з метою заробітку на власний прожиток. Скориставшись зростаючим попитом на макаронів, слідом за черницями їх почали масово продавати і вуличні паризькі торговці.
Сучасний же вигляд макаронів придбали лише на початку 20-го століття, коли П'єра Дефонтейна, онука засновника відомої кондитерської Ladurée, відвідала кулінарна муза, і він поєднав два печива в одне за допомогою крему ганаш. Печиво трансформувалося в тістечко, яке отримало назву 'le macaron parisien' (паризький макаронів). Це ласощі відразу ж стала «бестселером» кондитерської мережі Ladurée.