Ніжний торт з мигдальної муки
Ніжний торт з мигдальної муки
Інгредієнти:
- 200 г мигдальної муки (можна з небланшированого мигдалю);https://mindalna-muka.com.ua/p237709968-mindalnaya-muka-melkogo.html https://mindalna-muka.com.ua/p104134652-muka-mindalnaya-neblanshirovanogo.html
- 5 яєць середнього розміру;
- 120 гр цукру
Крем:
- 5 жовтків залишилися
-100 мл вершків 30 - 35%
- 80 гр цукру
- 225 гр вершкового масла
Для прикраси:
- мигдальні пластівці;
- сезонні фрукти на розсуд
- 1 уп. желе для торта
Приготування бісквіта:
Мигдалеву борошно просіваємо ( мука повинна бути суха і без грудочок) через сито
Яйця поділяємо на жовтки і білки, намагаємося що б у білки не потрапили жовтки, посуд в яку складаємо білки жовтки, повинні бути сухими.
До білків додаємо дрібку солі і збиваємо до пивної піни, потім по чу-чуть додаємо цукор і збиваємо до повітряних піків.Цукор повинен повністю розчинитися.
В білкову суміш додаємо частинами мигдалеву борошно, акуратно вмішуємо борошно. Консистенція тіста повинна бути , як густа сметана.
Беремо два шматочки пергамент і блюдо діаметром 22-23 см, обводимо олівцем на пергаменті блюдо і викладаємо тісто рівномірно на два пергаменту не виходячи за контур.
Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при 170 градусів 20 хвилин, готовність бісквіта перевіряємо натисканням пальцем, якщо не провалюється, бісквіт готовий.
Бісквіт перевертаємо і відразу знімаємо пергамент.
Приготування крему:
Вершкове масло залишаємо при кімнатній температури, воно має зігрітися і стати м'яким.
Вершки доводимо до дуже гарячого, практично до кипіння.
Жовтки злегка збиваємо, потім поступово додаємо цукор і збиваємо, потім поступово вливаємо гарячі вершки малими порціями. Цю суміш перелити в сковороду, нам потрібно прогріти до загустіння, прогріваємо на швидкому вогні постійно помішуючи віночком 8-10 хвилин, температура не повинна перевищувати 80 С., що б яєчні жовтки не згорнулися.
Перевіряємо крем: на тильній стороні ложки проводимо пальцем, якщо крем не збігається, значить крем досить загус.
Крем переливаємо в чисту окрему ємність, крем повинен охолонути до 40, масло повинне бути м'яким, додаємо його в крем частинами і збиваємо міксером до однорідної маси.
В результаті повинен вийти легкий повітряний крем.
Прибираємо крем на 20-30 хвилин, що б охолов.
Складаємо торт:
Коржі перемазываем кремом, зверху прикрашаємо будь-якими фруктами, заливаємо желе для торта і обсипаємо торт навколо мигдальними пластівцями https://mindalna-muka.com.ua/p616301307-mindalnye-hlopya-lepestki.html.
Приємного апетиту!
Інгредієнти для торта вказаних посиланнях:
https://mindalna-muka.com.ua/p616301307-mindalnye-hlopya-lepestki.html
https://mindalna-muka.com.ua/p237709968-mindalnaya-muka-melkogo.html
https://mindalna-muka.com.ua/p104134652-muka-mindalnaya-neblanshirovanogo.html